Авто клима систем

Авто клима систем

Авто сервис AG-Auto Tronic нуди услуга за одржување на климатизери за автомобили VW, Audi, Seat, Skoda. Прилагодување на компресорот и поправка на целосна инсталација на клима уреди. Покрај тоа, го исполнуваме и климатизерот на возилото со зелен гас “R-134a” според нормите за каталог на роизводителот.
– Авто клима системот мора периодично да се сервисира за да ги одржи сите параметри во рамките на границите неопходни за нормално функционирање. Интервалот планиран од сите производители за редовна услуга е 2 години, што значи дека мора да се направи пред почетокот на која било друга сезона на употреба. Во нашата услуга овој процес се одвива со современа машина и трае 30 минути.

– Редовните сервиси за климатизација вклучува празнење на целата инсталација, потоа празнење за да се отстрани влагата од системот како резултат на сушење на фенот или разни интервенции кога инсталацијата на системот за авто клима е отворена и изложена на атмосферски услови.
– После вакумот и тестирањето за евентуални протекување во инсталацијата на возилото во следната фаза ињектира синтетичко “PAG” масло во системот, кое се меша со фреон, со што се создава потребната мешавина за работа на системот за Aвto клима. Покрај маслото, во системот се додава и “UV”-компонента во боја, идентификувајќи ги можните протекувања во системот.

-Конечно, фреонот “R-134а” влегува во правилна мерка, ставајќи го системот во функција додека ги контролира притисоците на системот. Како дел од редовното сервисирање, филтерот за кабината (филтерот за полен) исто така се заменува ако тоа веќе не е заменето при редовно сервисирање на возилото.
– Во градските поставки, вообичаен интервал за промена на филтерот за полен е на секои 6 месеци.

Back to top